Register  
Login   


 

 


FELTBEHANDLING AV FISK

Fisken landes og avlives så skånsomt som mulig (ved noen slag i hodet) Legg fisken utstrakt med den peneste siden opp. Kleppmerke, skader etc. legges ned mot underlaget. Finn en bordbit som er litt større enn fisken. Legg fisken på bordbiten og legg alt ned i fryseren. La fisken gjennomfryse helt før fisken og bordbiten pakkes i plast og teipes. Kontakt så evt. taksidermist for montering.

 

FELTBEHANDLING AV VILT

For å få et godt resultat må viltet behandles pent fra det er skutt til det ligger på frys. Pakk gjerne småvilt i en avis i sekken. Tørkepapir, mose etc. puttes inn i nebbet slik at ikke blod søler til fuglen unødig. Vilt som skal monteres skal alltid fryses så raskt som mulig.

 

HODEMONTASJER

Snitt i nakken, ta med skinnet et godt stykke bak forbeina. Salt godt på skinnets kjøttside, i øynene, munn og nese. Er du i tvil , ta med hele skinnet til taksidermisten!

 

FORSENDELSE AV FISK

Bruk en kraftig pappeske som er litt bredere og lengre enn fisken. Fyll opp ca. halve esken med sagmugg. Legg den plastinnpakkede fisken i esken og fyll etter med sagmugg. Fyll helt opp.

 

FORSENDELSE AV SMÅVILT

Fjern all plast før forsendelse. Pakk viltet inn i flere lag med avispapir. Vilt med hvit fjærdrakt pakkes først inn i tørkepapir som ikke sverter. Send i solid pappeske.

Forsendelse må alltid skje først i uka, slik at pakken ikke blir liggende på postkontoret over helga.

Undersøk alltid hvor lang tid forsendelsen vil ta. Gi beskjed til mottaker at pakken er sendt.

 

FORSENDELSE AV STORVILT

Etter at skinn og hode er avkjølt, pakk skinnet ned i en papirsekk og en plastsekk. Tre plastsekken opp over hodet og surr fast rundt geviret. Fest merkelapper med navn og adresse på geviret. Ta kontakt med taksidermist vedr. forsendelse.

 

 

Copyright 2009 av Schanke trofedesign   |  Privacy Statement  |  Terms Of Use skin designed by Alldnnskins.